085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Wasmachine maakt herrie bij centrifugeren

Help, mijn wasmachine maakt herrie

Het kan enorm storend zijn wanneer de wasmachine veel lawaai maakt. De oorzaak ligt vaak bij het centrifugeren. Hier komt veel kracht bij vrij waardoor de wasmachine veel geluid maakt en zelfs van zijn plaats kan komen. Dit is echter eenvoudig op te lossen. Je hoeft hier geen monteur voor in huis te halen om ervoor te zorgen dat het lawaai stopt. Jouw wasmachine maakt herrie bij centrifugeren? Lees gauw verder en zie wat de mogelijkheden zijn om dit op te lossen.

Wasmachine maakt herrie bij centrifugeren

Oorzaken van de herrie

De wasmachine maakt herrie tijdens centrifugeren? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Hoe ouder de wasmachine is, des te meer kans dat de wasmachine herrie gaat maken. Een beetje geluid hoort er nu eenmaal bij, maar wanneer de wasmachine maakt herrie tijdens centrifugeren en het steeds erger word, is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Wij hebben een aantal oorzaken voor de herrie op een rijtje gezet:

– De stand. De wasmachine heeft verschillende standen. Dit is ideaal want op deze manier kun je gericht de was doen met elke stof. Wanneer je bijvoorbeeld de normale katoenen was doet, zul je merken dat de wasmachine minder lawaai maakt dan wanneer je de wolwas doet. Om de wolwas watervrij te maken zal de wasmachine op hoge toeren moeten centrifugeren. Hoe hoger de toeren, des te meer lawaai. Het is dus normaal dat de wasmachine tijdens de wolwas meer lawaai maakt. Je kunt vaak de toeren nog zelf aanpassen. Maakt de wasmachine echt te veel lawaai? Zet dan het toerental voor het centrifugeren lager. Ook wanneer je een kleine was hebt, kun je op een lagere stand centrifugeren.

– Defecte schokbrekers of vering. De wasmachine is gebouwd om een stootje tijdens het centrifugeren aan te kunnen. Deze zogenaamde schokbrekers en vering kunnen na verloop van tijd stukgaan. De wasmachine maakt dan enorm veel herrie. De wasmachine hoeft dan niet vervangen te worden, maar een nieuwe set schokbrekers kan het probleem eenvoudig oplossing. Dit is een goedkoper alternatief dan het aanschaffen van een nieuwe wasmachine.

– Oneven ondergrond. De wasmachine moet op een stabiele en evenwichtige ondergrond staan. Wanneer dit niet het geval is, kan de machine extra lawaai maken. Zorg dat de machine waterpas staat. Op deze manier verlicht je niet alleen de herrie, maar voorkom je dat jouw wasmachine sneller stuk gaat. Wanneer de machine niet stabiel is, kan de trommel sneller stuk gaan door de hevige bewegingen tijdens het centrifugeren.

– Afpompen. De wasmachine kan ook extra veel herrie maken wanneer er een defect is bij het afpompen van het water. Wanneer de Wasmachine maakt herrie bij afpompen kan er een dieper probleem zijn bij het apparaat. De wasmachine maakt herrie bij afpompen wanneer de leidingen verstopt zijn en de wasmachine moeite heeft met het afpompen van al het water. De herrie gaat dan gepaard met lekkage aan het apparaat.

Oplossingen

Er zul dus genoeg redenen dat jouw wasmachine herrie kan maken. Gelukkig hoeft het niet te betekenen dat jouw machine stuk is. De meeste oorzaken zijn eenvoudig te verhelpen en kun je zonder hulp van een monteur repareren. Probeer altijd eerst zelf wat je kunt doen, om zo hoge reparatiekosten te voorkomen.

– Stabiele ondergrond. De meest voorkomende oorzaak van herrie tijdens het wassen en centrifugeren is dat de wasmachine geen stabiele ondergrond heeft. De wasmachine maakt dan niet alleen herrie, maar kan ook van zijn plaats komen en zogenaamd gaan dansen. Jouw wasmachine kan zo een meter verplaatsen. Dit is slecht voor de algehele status van de machine en een stabiele ondergrond is daarom van groot belang. Zo gaat jouw wasmachine een stuk langer mee. Zorg dat de ondergrond waterpas is en verlicht de herrie van de machine zo erg eenvoudig zelf.

– Foutmelding. De technologie gaat steeds verder vooruit en tegenwoordig geven veel wasmachines zelf aan wat het probleem is. Er komt een foutmelding op het scherm te staan en je kunt op deze manier er snel achter komen wat het probleem is. Vervolgens kun je de oorzaak snel oplossen. Veel wasmachines geven het zelf aan wanneer de schokbrekers bijvoorbeeld defect zijn.

– Spoelen. Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om de wasmachine een spoelbeurt te geven. Zo blijft jouw wasmachine niet alleen schoon, maar kan het ook achterliggend stof schoonspoelen wat de oorzaak kan zijn voor het lawaai.

– Professionele hulp. Kom je er zelf niet uit? Schakel dan tijdig hulp in van een monteur. De reparatiekosten zijn vrijwel altijd goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe machine. Op deze manier kun je nog jarenlang plezier hebben van jouw wasmachine.

Wasmachines zijn sterke apparaten die heel wat lawaai kunnen maken. Jouw wasmachine maakt herrie bij centrifugeren? Bekijk dan wat de oorzaak is en hoe je dit eenvoudig kunt oplossen.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button