085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Wasmachine centrifugeert niet meer goed

Mijn wasmachine centrifugeert niet, wat nu?

Wasmachine centrifugeert niet meer goed? U haalt uw was uit de wasmachine en tot uw verbazing is de kleding nog kletsnat. Dit is niet wat u verwacht na een volledige wasbeurt. De kans is groot dat er problemen zijn met het centrifugeren. Dit is een uiterst vervelend probleem, want wat doet u nu met dat natte wasgoed? Het is jammer om alles kletsnat in de droger te gooien, want in dat geval verbruikt u onnodig veel energie. Ook is het niet echt een optie om deze natte spullen aan het droogrek te hangen.

Kortom: uw wasmachine centrifugeert niet meer? Of de wasmachine pompt niet af en centrifugeert niet? Dan heeft u een probleem. Goed nieuws is dat er vaak snel een oplossing voorhanden is. In de meeste gevallen hoeft dit niet eens veel geld te kosten ook.

Wasmachine centrifugeert niet meer goed

Oorzaken en oplossingen

Uw Samsung, Siemens of ander merk wasmachine centrifugeert niet? U kunt dan het beste even een paar dingetjes nalopen, want soms is het prima mogelijk om dit probleem zelf op te lossen. Wat kan er zoal aan de hand zijn?

  • Er is sprake van te veel zeepresten: veel mensen gebruiken onbewust nog steeds te veel zeep wanneer zij een was draaien. Mogelijk is dit nu ook de oorzaak van het niet centrifugeren van de machine. Het beste wat u dan kunt doen is een was draaien op 95 graden. Gooi wat soda in de trommel en na de wasbeurt zijn alle zeepresten als sneeuw voor de zon verdwenen.
  • De afvoerbuis is vies: het kan voorkomen dat deze buis verstopt raakt door bijvoorbeeld pluisjes en eventueel muntstukken of knikkers. Wat kunt u doen? Zet de wasmachine eerst even uit en haal daarna de stekker uit het stopcontact. U kunt nu het klepje van de afvoerbuis openen en het eventuele vuil verwijderen.
  • De trommel van de wasmachine draait niet meer: controleer of de stekker van de wasmachine wel goed in het stopcontact zit. Werkt de display wel maar de trommel draait niet? Als dit zo is dan zijn waarschijnlijk de koolstofborstels versleten van de wasmachine en moeten vervangen worden door een ervaren witgoed monteur.
  • De inhoud van de trommel is niet goed in balans: de nieuwe en moderne wasmachines kunnen het wasgoed in de trommel goed verdelen voordat de trommel begint te draaien. Als de wasmachine te vol zit met wasgoed of de inhoud niet goed in balans is kan deze ook niet centrifugeren. Verdeel de inhoud goed en start het wasprogramma opnieuw.

De wasmachine centrifugeert soms wel soms niet

Is het probleem toch nog niet helemaal verholpen en de wasmachine centrifugeert soms wel en soms niet? Ook in dat geval zou u bovenstaande acties kunnen uitproberen. Blijft dit probleem zich echter voordoen en merkt u de wasmachine centrifugeert soms wel of soms niet of de wasmachine centrifugeert niet meer, schakel dan deskundige hulp in.

Uw wasmachine centrifugeert niet?

Voor ervaren monteurs is dit probleem in de meeste gevallen zeer snel op te lossen. Soms is het al voldoende wanneer er een klein onderdeel wordt vervangen. Neem nu contact op met de deskundige witgoed reparateur en voordat u het weet werkt uw machine weer naar behoren. Uw wasmachine centrifugeert niet goed? Blijf hiermee niet tobben, maar bel de monteur. Ook in het geval van de wasmachine centrifugeert soms wel soms niet, staan wij graag voor u klaar.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button