085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Wasmachine blijft water pakken

Wasmachine blijft water pakken? Bel de witgoedreparateur!

Het is gelukkig beslist niet zo dat een defect aan de wasmachine altijd heel veel geld kost. Integendeel. Door te bellen met een monteur op afstand, is het soms mogelijk helemaal zelf het kleine probleem aan de machine op te lossen. Mocht dit niet lukken en moet de monteur zelf langskomen, ook dan hoeft de reparatie niet per definitie heel duur te zijn. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal factoren zoals de aard van de problemen, het gehanteerde tarief van de monteur en het merk wasmachine. In bepaalde gevallen is het beter een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Daarover zal de specialist in witgoed je ook eerlijk advies geven.

Wasmachine blijft water pakken

Water blijft staan in wasmachine

Een defecte wasmachine is een kleine ramp voor elke huishouding. Het water blijft staan in wasmachine is een mooi bijvoorbeeld, een probleem waar geen enkele wasmachine-eigenaar op zit te wachten. Ook een herkenbaar probleem is dat de wasmachine water blijft pakken en daardoor niet functioneert. Het zijn problemen die nogal eens voor willen komen.

Inlaatventiel

Blijft je wasmachine water pakken, dan is de kans tamelijk groot dat het inlaatventiel kapot is of dat de waterstop defect is. Geen onoverkomelijk probleem en met behulp van deskundige instructies en informatie kun je vaak zelf dit euvel verhelpen. In dat geval blijven de kosten laag. Lukt het ondanks de nauwkeurige instructies zelf niet, dan moet er alsnog een servicemonteur komen en ben je doorgaans wat meer geld kwijt.

Op afstand

Overigens kunnen er meer oorzaken zijn waardoor de wasmachine water blijft pakken of er water blijft staan in wasmachine. Zo kan er iets mis zijn met het druksysteem. Dat kan weer invloed hebben op het al genoemde waterventiel dat daardoor niet tijdig wordt afgesloten. Ook dan is het prima mogelijk dat je met behulp van een monteur op afstand die je telefonische instructies geeft zelf het probleem op kunt lossen. De professional kijkt zo als het ware op afstand mee en probeert je met nauwkeurige instructies verder te helpen. Pas als dit niet werkt, is het noodzakelijk dat de monteur zelf langskomt. Handig, goedkoper en leerzaam; deze professionele hulp op afstand. Door de instructies van de vakman leer je de wasmachine kennen en ‘begrijp’ je waardoor bepaalde problemen kunnen ontstaan.

Vakman

Mocht je niet in staat blijken het probleem op te lossen – zelfs niet met een professional die je van tips voorziet- dan is er vaak sprake van een dieperliggend probleem in de machine zelf. In dat geval moet de machine geopend worden en zonder kennis van zaken is het niet aan te raden dit zelf te doen. Laat dan een vakman komen. Ook dan hoeft een reparatie overigens niet meteen heel duur te zijn. Een professional kan door zijn ervaring vaak snel zien wat het probleem is en ook snel een oplossing bieden.

Merk wasmachine

Het is lastig om standaard de reparatietarieven voor reparaties voor zaken als wasmachine blijft water pakken of water blijft staan in de wasmachine aan te geven. Dat ligt bijvoorbeeld ook aan het merk wasmachine dat u bezit. Logischerwijs zijn onderdelen van de zogenaamde A-merken duurder dan de goedkopere versies, zoals je normaliter met een machine van een A-merk langer doet. Bovendien verschilt het tarief per monteur. Ook spelen zaken als waar de monteur vandaan moet komen een rol in het totale kostenplaatje.

Drukschakelaar

In de genoemde zaken (water blijft staan in de wasmachine, wasmachine blijft water pakken) kunnen verschillende zaken de oorzaak zijn. Zo kan de slang naar de drukschakelaar geblokkeerd zijn en zal de monteur dan moeten zorgen voor een ontstopte slang. Dit soort ingrepen kosten vaak minder dan honderd euro. Is de slang lek en moet die vervangen worden, dan ben je vaak rond de honderd euro kwijt. Iets duurder dan honderd euro is het vervangen van de drukschakelaar, ook een mogelijke oorzaak van de problemen. De monteurs kennen de verschillende wasmachines vaak op hun duimpje en kunnen vaak al snel inschatten wat het daadwerkelijke probleem is.

Mocht het zo zijn dat je wasmachine een dure reparatie nodig is, dan zal de vakman aangeven of dit gezien de staat en de leeftijd van de wasmachine nog de moeite waard is of dat het wellicht beter is een nieuwe machine aan te schaffen.

Kortom: soms kunnen klachten als de wasmachine blijft water pakken of water blijft staan in de wasmachine door een enkel telefoontje naar een vakman zelfstandig opgelost worden en ben je doorgaans niet veel geld kwijt. Lukt dit niet, dan zal de monteur zelf moeten komen en wordt het allemaal uiteraard wat duurder. De monteur zal dan ook inschatten of een reparatie nog wel de moeite waard is, of dat het aanschaffen van een nieuwe wasmachine een beter alternatief is.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

100% Professioneel

De beste reparateurs

Geen voorrijkosten

All inclusive tarieven

Spoed service

Binnen een werkdag

Altijd in de buurt

Wij werken landelijk
Call Now Button
Share This