085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Waarom lekt mijn wasmachine?

Waarom lekt mijn wasmachine?
Maak je je zorgen over de plas water die je zojuist in de wasruimte hebt gevonden? Raak niet in paniek – het enige dat u nodig hebt, is ontdekken waarom de wasmachine lekt en de vereiste reparatie uitvoeren. Vaak is een eenvoudige oplossing alles wat nodig is, hoewel je altijd een ervaren reparateur kunt bellen om het apparaat te laten repareren.

Hoe lokaliseer ik het lek in de wasmachine?

Zorg er eerst voor dat het water dat je hebt gevonden niet alleen afkomstig is van een lekkage. Om te testen of de wasmachine daadwerkelijk lekt, veegt u het water op en voert u een normaal was programma uit. Controleer vervolgens onder en achter het apparaat op water. Als er een andere plas is ontstaan, is het tijd om de vraag te beantwoorden: “Waarom lekt mijn wasmachine?” Hier zijn de meest voorkomende boosdoeners van een lekkende wasmachine en hoe ze te repareren.

Wasmachinedeur of zeeplade

Het is gemakkelijk om water dat uit de deur van de wasmachine druipt te herkennen. Een waarschijnlijke oorzaak is dat u te veel of het verkeerde soort wasmiddel gebruikt. Een lekkende deur kan ook betekenen dat de afdichting vies of beschadigd is. Probeer het schoon te maken om vuil te verwijderen. Als het nog steeds lekt, vervangt u de verzegeling.

Onjuist of te veel wasmiddel kan er ook voor zorgen dat de zeeplade lekt. Een ander mogelijk probleem is dat de binnenkomende waterdruk te hoog is. Om dit probleem op te lossen, verlaagt u simpelweg de waterdruk op het aansluitpunt voor de wasmachine.

Waterslangen

Kijk achter de wasmachine voor twee slangen die op de muur aansluiten. Zorg dat deze niet gescheurd of gescheurd zijn. Als ze dat zijn, vervang ze dan. Om toekomstige slang problemen in de wasmachine te voorkomen, kiest u liever een stalen gevlochten slang dan een standaard rubber slang, die sneller verslijt.

Als de slangen in goede staat zijn, draai dan de verbindingen aan beide uiteinden vast. Start vervolgens een was programma. Als u de toevoerslangen ziet lekken, schroef ze dan van de muur en het apparaat. Inspecteer de rubberen ringen en de zeeffilters aan de binnenkant. Vervang al deze onderdelen en hopelijk lost dit het probleem op.

Waterafvoerslang

Controleer of de afvoerslang goed vastzit en goed aan de afvoerbuis is bevestigd. Als uw wasmachine nieuw is, moet u ervoor zorgen dat de aftapplug is verwijderd. Als u deze stap tijdens de installatie heeft overgeslagen, komt er water op de vloer terecht in plaats van dat het op de juiste manier wegloopt.

Interne componenten

Als u geen lekken ziet bij externe deuren, slangen of verbindingen, verplaatst u de machine van de muur en schroeft u het toegangspaneel aan de achterkant los om een ​​kijkje naar binnen te nemen. Controleer op roest, kalkaanslag of andere tekenen van waterschade die aangeven dat dit het lek is. Inspecteer de pomp en slangen op lekkage. Vervang de slangen en slangklemmen indien nodig en als de pomp zelf lekt, vervangt u deze. Als u er niet uitkomt kunt u het beste een professionele reparateur bellen om de lekkage van uw wasmachine op te lossen.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button