085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Vaatwasser maakt niet goed schoon

Wat als de vaat niet meer zo proper uit de vaatwasser komt.

Iedereen kent het wel… na een gezellig etentje met een aantal personen, staat er een grote afwas op jou te wachten. Of zelfs als je een aantal dagen de afwas niet kon doen, ontstaat er al snel een hele berg. Je ontziet het om eraan te beginnen en je verliest vaak al snel een halfuur of meer aan afwassen. Een vaatwasser is hier de ideale oplossing voor.

Een vaatwas is veel efficiënter en economischer dan afwassen met de hand. Zo zou een vaatmachine op jaarbasis 5% goedkoper zijn dan afwassen met de hand. We gaan er wel van uit dat de vaatmachine volledig gevuld wordt. Zo niet, dan gebruik je heel wat water en is afwassen met de hand vaak meer aangewezen. Naast het economische is een vaatwas vaak ook efficiënter. Je steekt al je bestek, borden,… in de vaatwas en de machine doet de rest. Naast de voordelen, heeft een vaatmachine ook wel enkele nadelen. Zo wordt er veel gezegd: mijn vaatwasser maakt niet goed schoon. Hieronder worden enkele oorzaken besproken. Tenslotte wordt een algemene tip gegeven waardoor je de oorzaken kan tegengaan.

Vaatwasser maakt niet goed schoon

De vaatwasser maakt niet goed schoon:

Filters
Zijn de filters proper? Deze voorkomen dat er voedselresten in het pompsysteem belanden. De vaatwasser maakt niet goed schoon als de deze filter niet gereinigd worden. Het is dus zeer belangrijk om deze regelmatig te controleren en proper te maken.

Voldoende regeneratiezout
Controleer of er voldoende regeneratie zout aanwezig is (draaiknop onderaan). De vaatwasser maakt niet goed schoon zonder het zout (ook de andere vaatwassers). Ook de glazen kunnen hierdoor matter uitvallen.

kalk
Het kan zijn dat de vaatwasser niet goed schoon maakt door de kalkvorming rond de sproeiers. Dit kan je oplossen met ontkalkingsmiddelen of soda. Probeer dit regelmatig na te gaan. Na lange tijd is het steeds moeilijker om de sproeiers te ontkalken of kunnen er hierdoor defecten ontstaan.

Water inlaatklep
De vaatwasser maakt niet goed schoon doordat er geen voldoende water beschikbaar is. Dit kan te wijten zijn doordat de inlaatklep kapot is. Probeer deze ook regelmatig na te kijken.

Sproeiarmen
De vaatwasser maakt glazen niet goed schoon indien de sproeiarmen verstopt zijn.

Temperatuur
Na alle bovenstaande elementen te checken zeggen vele mensen nog steeds: mijn vaatwasser maakt niet goed schoon. Dit kan te wijten zijn doordat de vaatwas zijn juiste temperatuur niet bereikt. Dit kan je niet zelf oplossen (monteur inschakelen).

De vaatwasser maakt glazen niet goed schoon:

Dit is vaak zo als het glansspoelmiddel op is (controleer reservoir), het zout ontbreekt en/of er onvoldoende waswater is. De vaatwasser maakt niet meer goed als de glazen matter worden door de gebreken aan de vaatwasser (zie bovenstaande). Het is dus zeer belangrijk om regelmatig de vaatwasser te controleren op bovenstaande elementen.

Tenslotte is het belangrijk om je vaatwasser regelmatig schoon te maken. Dit doe je door de machine te laten starten op een programma van 70 graden (half uur). Nadien voeg je soda toe en laat je de machine zijn programma afmaken. Je kan dit best om de 3 maand eens herhalen. Als je merkt dat je vaatmachine toch vaak zeer vuile vaat bevat, kan je dit best maandelijks herhalen. Indien je dit niet goed blijven er klak en vetresten hangen en de vaatwasser maakt niet meer goed. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er een groot verschil is tussen vaatwassers. Bij de aankoop is het daarom essentieel om goed te infomeren over de verschillende soorten.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

100% Professioneel

De beste reparateurs

Geen voorrijkosten

All inclusive tarieven

Spoed service

Binnen een werkdag

Altijd in de buurt

Wij werken landelijk
Call Now Button
Share This