085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Koolborstel vervangen wasmachine

In dit artikel wordt alles uitgelegd wat u moet weten over koolborstels voor wasmachines. We bespreken ook welke symptomen u kunt verwachten als uw koolborstels versleten of beschadigd zijn.

Wat doen koolborstels en hoe werken ze?

Wasmachine koolborstels brengen elektriciteit over op het anker van de motor. Het anker zal dan draaien en de trommel zal draaien via de aandrijfriem. Koolborstels voor wasmachines zijn veerbelast, zodat ze altijd het motoranker raken. Zodra ze zijn versleten tot het punt waar contact niet meer mogelijk is, zal de wasmachine niet draaien.

Natuurlijk zijn er andere componenten, inclusief elektronica, die ook verantwoordelijk zijn voor het draaien van de motor, maar versleten koolborstels zijn een van de meest voorkomende redenen waarom uw wastrommel stopt met draaien.

Als uw borstels versleten of beschadigd zijn wanneer u uw wasmachine gaat gebruiken, wordt deze gevuld met water ​​(omdat de trommel niet draait) en laat vervolgens het water staan, en wanneer je de deur van de machine opent om je kleren te verwijderen, zullen ze nog steeds drijfnat zijn! Hier vindt u verdere hulp en advies met betrekking tot de koolborstels in uw wasmachine.

Koolborstel vervangen wasmachine

Hoe weet u of uw koolborstels zijn versleten?

Alle koolborstels slijten uiteindelijk omdat ze constant in contact staan ​​met het anker van de motor dat vele omwentelingen draait tijdens zelfs maar één wasprogramma. Afhankelijk van hoe vaak de wasmachine wordt gebruikt, hangt het uiteraard af hoelang de koolborstels zullen meegaan. Als het gaat om het vervangen van uw koolborstels is het altijd een goed idee om beide te vervangen.

Hoe weet ik welke koolborstels ik nodig heb?

Helaas is het modelnummer van uw wasmachine niet genoeg om de koolborstels te identificeren die op uw wasmachine zijn aangebracht. Fabrikanten veranderen vaak het type motor dat ze tijdens de productie van een model passen en daarom bepaalt het type motor dat u op uw wasmachine hebt gemonteerd welk type koolborstel u nodig hebt.

Er zijn verschillende soorten koolborstels, je hebt ze met houder en zonder houder. De meeste koolborstels zijn met houder en door 2 schroefjes los te draaien kan je het loshalen. De meest voorkomende koolborstels die zonder houders worden geleverd, zijn die voor Bosch, en Siemens wasmachines.

Wanneer zijn mijn wasmachine koolborstels kapot?

De koolborstel is dan verbogen en er zijn kleine stukjes afgebroken. Bent u toe aan het vervangen van een koolborstel voor uw wasmachine en kunt u dit niet zelf uitvoeren? Neem contact met ons op om een professionele witgoed monteur langs te laten komen.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button