085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Je koelkast lekt water

Mijn koelkast lekt water!

Hé vervelend, zo op het oog is je koelkast in orde, maar toch vind je binnen in de koelkast of juist buiten onderaan de koelkast een plas(je) water. Je koelkast lekt water. Dit wil je natuurlijk oplossen, zonder een nieuwe koelkast te hoeven kopen.

Waar komt dat water vandaan?

Een koelkast koelt door zichzelf te bevriezen en weer te ontdooien. Dit doet het apparaat een paar keer per dag. Je kent misschien wel die ijsdruppels op de achterwand. Door het koelmechanisme uit te schakelen, ontdooien deze druppels en loopt het water weg. Langs de wand, door de openingen en in een interne opvangbak. Deze bak hoef je niet te legen, normaal gesproken verdampt het water. Als er iets in dit proces hapert, loopt je kans op lekkage. Hiervoor wil je een oplossing en ga je zoeken naar informatie over “koelkast lekt water”.

Je koelkast lekt water. Wat zijn mogelijke oorzaken?

Mogelijke oorzaken van en oplossingen voor als je koelkast water lekt

Je koelkast lekt water. Wat zijn de mogelijke oorzaken?

1. Vaak zijn de openingsgaatjes onderaan de achterwand verstopt. Het water loopt dan niet in de opvangbak, maar blijft in de koelkast liggen als een plasje of loopt er zelfs uit. Als de openingsgaatjes verstopt zijn, maak je deze schoon en open met bijvoorbeeld een satéprikker. Zorg er ook voor dat je je koelkast regelmatig goed schoonmaakt. Iedere week de plankjes en de riggels afnemen is een goed idee, als je vroegtijdig bederf van producten tegen wilt gaan en om je koelkast beter te onderhouden. Als je daarnaast iedere maand een grondige opruiming houdt van oude producten en alle laden, wanden en klepjes schoonmaakt, ben je helemaal top bezig. Natuurlijk, dit kost tijd, maar zal je zeker geld besparen omdat producten minder snel bederven en je dus minder weg hoeft te gooien.

En je koelkast gaat langer mee!

2. De opvangbak kan een lekkage hebben door een scheur of andere beschadiging. Meestal moet de bank dan worden vervangen. Schrijf het merk en typenummer van je koelkast op en kijk of je dit onderdeel ergens kunt bestellen.

3. Als je de deur van de koelkast vaak en lang open laat staan, zal er extra veel verdamping ontstaan van vochtige lucht uit de keuken. Met extra veel water als gevolg. Sluit de deur dus altijd als je iets hebt gepakt.

4. Als de deur van de koelkast niet goed sluit, ontstaat hetzelfde probleem als bij 3. Controleer de rubbers en zorg dat deze goed schoon zijn. Als er beschadigingen zijn, koop dan nieuwe rubbers. Deze zijn eenvoudig zelf te vervangen.

Heb je dit alles geprobeerd, maar blijf je last houden van lekkage? Maak dan een afspraak met onze reparateur. Die schrikt niet van een melding als “koelkast lekt water onderkant” en helpt je graag.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button