085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Koelkast lekt koelvloeistof

Koelkast die koelvloeistof lekt? Grijp snel in!

Als je last hebt van het fenomeen ‘koelkast lekt koelvloeistof’, is dat erg vervelend en is het verstandig om daar snel iets aan te doen! Want wanneer je niet ingrijpt, is er een kans dat de problemen verergeren en de koelkast minder goed functioneert. Soms houdt de koelkast, als je last hebt van koelkast lekt koelvloeistof, er zelfs helemaal mee op. En dan zit je met de vervelende situatie dat je een nieuwe koelkast moet kopen. Met een reparatie, door jezelf of door een ervaren monteur, had dit eenvoudig voorkomen kunnen worden.

Gevolgen van koelkast lekt koelvloeistof

Waarom is tijdige en goede reparatie zo belangrijk? Wanneer een koelkast lekt koelvloeistof een probleem is, kan dat flink wat vervelende gevolgen hebben. Gevolgen die je eenvoudig had kunnen voorkomen door tot reparatie over te gaan. De drie belangrijkste gevolgen van een lekkende koelkast zijn, of kunnen zijn:

  • 1. Het belangrijkste gevolg van een koelkast die lekt, is dat de koelkast aanzienlijk meer energie gaat verbruiken om de lucht te koelen. Het voedsel in de koelkast moet natuurlijk op dezelfde temperatuur blijven, maar daar is meer power voor nodig. En dus meer energie, wat zich natuurlijk vertaalt in een hogere energierekening. En dat is precies wat je niet wilt!
  • 2. Koelvloeistof die uit een koelkast lekt, is erg giftig en kankerverwekkend. AL daarom al is het van belang om de koelkast snel te repareren! Koelvloeistof bestaat voor de ene helft uit water en voor de andere helft uit antivriesvloeistof en toegevoegde stoffen. Met name het deel antivries bestaat voor ruim 90 procent uit zogeheten ethyleen glycol (ook wel ethaandiol genoemd) of uit mono-propyleen glycol. Ethyleen glycol is een zeer giftige stof met een zoete smaak, die al bij een inname van slechts 30 milliliter dodelijk is. Vanwege de zoete smaak is er kans dat kinderen dit goedje inslikken, dus is het zaak om de koelvloeistof buiten het bereik van de kinderen te houden. En dus: de koelkast snel te herstellen of laten repareren.
  • 3. Zoals al vermeld moet de koelkast door lekkende koelvloeistof harder werken om voldoende te blijven koelen. Dat is natuurlijk heel slecht voor de koelkast en leidt er op langere termijn toe dat de kans dat de koelkast het helemaal begeeft, aanzienlijk groter wordt.
Koelkast lekt koelvloeistof

Zelf de koelkast maken of deze laten repareren?

Wat je zelf kunt doen als er koelstof lekt, zijn twee dingen. Zorg in de eerste plaats voor een goede ventilatie zodat de giftige stoffen weg kunnen. Natuurlijk moet je ook meteen de in de koelkast gelekte koelvloeistof opruimen. Daarna kun je zelf op zoek gaan naar het lek. Door druk uit te oefenen op de achterste wand van de koelkast aan de binnenkant, kun je bepalen of er sprake is van lekkage. Als de wand meebeweegt mag je er van uitgaan dat de koelstofruimte in jouw koelkast lekt.

Je kunt proberen om de lekkage zelf op te sporen en te dichten. Maar de vraag is of dat verstandig is. Veel mensen die technisch goed onderlegd zijn, pakken het liefst dit soort klussen zelf op. Maar een koelkastlekkage repareren valt qua inspanning en tijdsinvestering vaak tegen. Daarom kun je dit soort reparaties vaak beter overlaten aan ervaren experts, die jouw merk en type koelkast door en door kennen en een snelle en effectieve reparatie kunnen uitvoeren. Verder is een koelkast lekt koelvloeistof-reparatie doorgaans behoorlijk voordelig en een klus die door een specialist op het gebied van witgoedreparatie snel kan worden opgelost. Wij van Fixmywitgoed.nl bieden particulieren en bedrijven zo’n voordelige en effectieve reparatieservice.

Onze reparatieservice: voordelen en garanties

Sla dus niet zelf aan het knutselen met het giftige koelvloeistof, maar schakel direct een van onze experts in en het probleem is snel, voordelig en effectief verholpen! De reparatieservice van Fixmywitgoed.nl is voordelig. Wij rekenen namelijk geen voorrijkosten. En bij aankomst stelt onze monteur eerst het probleem vast en geeft een indicatie van de eventuele reparatiekosten. Vervolgens beslist de klant of de reparatie wordt uitgevoerd of niet. Kies je ervoor om de lekkende koelkast niet te laten repareren, dan betaal je slechts de onderzoekskosten. Zo simpel, voordelig en vakkundig werkt Fixmywitgoed.nl!

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button