085-1303912

Bel ons direct

}
Openingstijden

Ma – Zo, 08:00 – 21:00

Droger maakt brommend geluid

Wanneer jouw droger veel lawaai maakt, kun je al snel rampscenario’s gaan bedenken. De wasdroger maakt raar geluid dus deze is stuk. Hier moet je een nieuwe wasdroger aanschaffen, met natuurlijk de daarbij behorende kosten. Gelukkig hoeft het in de meeste gevallen helemaal niet zo’n vaart te lopen wanneer de droger lawaai maakt.

Het brommende geluid kan bijvoorbeeld door een defect onderdeel van de droger komen. Het herstellen van het mankement is vaak genoeg om nog jarenlang plezier te hebben van jouw droger. De droger maakt brommend geluid? Hoe komt dat? Lees dan gauw verder om erachter te komen wat de oorzaak hiervan kan zijn en wat je er aan kunt (laten) doen.

De oorzaken van lawaai

Wanneer je droger een brommend geluid maakt, dan is dat een teken dat er iets goed mis is. Het beste wat je dan kunt doen, is de droger direct uitzetten en de oorzaak van het lawaai onderzoeken. Veel moderne drogers geven zelf al foutmeldingen aan. Haal vervolgens het instructieboekje van de droger erbij en zoek op wat de foutmelding te betekenen heeft. Wij hebben een lijstje met veelvoorkomende oorzaken van brommend lawaai bij drogers op een rijtje gezet:

– Vuil. Heb je bijvoorbeeld een muntje in jouw broekzak laten zitten of een stuk papier in jouw jaszak? Wanneer dit in de droger komt en vast gaat zitten, kan de droger enorm veel geluid maken. Kijk altijd eerst of de droger helemaal schoon is.

– Trommelas. Veel drogers worden ondersteund door een as die het draaien van de trommel versoepelen. Na verloop van tijd is het mogelijk dat deze as verslijt of iets van de plaats komt. Hierdoor kan de trommel niet goed meer draaien en geeft het een hoop lawaai. Is jouw droger al op leeftijd en gebruik je de droger intensief? Dan kan dit zeker een mogelijke oorzaak zijn van het lawaai.

– Geleidewielen. Niet alle drogers hebben een trommelas, ook zijn er droogtrommels die gebruik maken van geleidewielen. Ook deze onderdelen kunnen verslijten en een brommend en rammelend geluid als gevolg hebben.

– Ventilator. Wanneer er problemen zijn met de ventilator, maakt de trommel niet alleen veel lawaai, het kan ook nog eens erg gevaarlijk zijn. De ventilatoren zorgen voor voldoende luchtstroming naar binnen en naar buiten. Werken de ventilatoren niet meer naar behoren? Dan heeft dat ernstige gevolgen voor de brandveiligheid en geeft het een naar geluid. Bromt de droger? Zet de droger dan direct uit.

Droger maakt brommend geluid of je wasdroger maakt raar geluid. Hoe komt dat?

Zelf repareren of laten doen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke oorzaken van het vervelende lawaai. Wil je af van de herrie? Dan kun je jouw droger repareren. De vraag is natuurlijk, doe je dat zelf of laat je iemand het doen? Wanneer je twee rechterhanden hebt, zul je zeker heel wat kunnen oplossen, echter is dit toch sterk af te raden. Wanneer je geen kennis en ervaring hebt op het gebied van witgoedreparatie, kun je soms meer schaden aanrichten, dan verhelpen. Ga niet zelf aan de slag, maar geef dit werk uit handen aan professionals.

Laat Fixmywitgoed de klus op professionele wijze fixen.

De beste service en voorwaarden

Je geniet altijd van een professionele service inclusief garantie. Laat je door onze vakkundige witgoedmonteurs jouw droger repareren? Dan geniet je altijd van een garantie van 12 maanden. Wij kunnen onze kwaliteit waarborgen. Je kunt erg eenvoudig contact opnemen, een reparatiebeurt inplannen en wij komen op afspraak jouw droger repareren.

Reken af met het brommende geluid en geniet nog langer van jouw huidige droger.

De wasdroger maakt raar geluid? Dan hoef je helemaal geen nieuwe droger aan te schaffen. Herrie kan komen simpelweg komen door het verslijten of defecte onderdelen. Laat onze witgoedmonteurs de oorzaak van de herrie vinden en op professionele wijze verhelpen. Geniet van een blijvend resultaat. Wil je meer informatie of een afspraak maken om het lawaai van de droger te stoppen?

Neem dan eenvoudig contact met ons op online of telefonisch.

Hulp nodig van een professionele witgoed monteur?
Wij zijn u met een witgoed reparatie graag van dienst.

Fixmywitgoed staat u graag van dienst in de onderstaande regio’s en omgeving.

Noord-Holland Utrecht
Amstelveen Amersfoort
Amsterdam Utrecht
Haarlem Nieuwegein
Hilversum Maarssen
Hoofddorp Houten
Zaandam Zeist
Laren Breukelen
Huizen Woerden
Zuid-Holland Eemnes
Delft Soest
Den Haag Flevoland
Dordrecht Almere
Rotterdam Lelystad
Zoetermeer Noord-Brabant
Gouda Tilburg
Bodegraven Gelderland
Wassenaar Arnhem
Noordwijk Nijmegen
Leiden Culemborg

Teruggebeld worden?

HEB JE VRAGEN?
Neem direct contact op!

085-1303912

Share This
Call Now Button